Zomer in de lucht - Un air d'été

Advertentie Zomer in de Lucht

Verrassende stadsfestivals - GRATIS

Voenk - 27 mei in Jette

Dit jaar bestaat het straatkunstenfestival ‘Voenk’ vijf jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij! Op zondag 27 mei kan je op en rond het Kardinaal Mercierplein afzakken voor een nieuwe topeditie. Ook dit jaar zet Voenk één en al spektakel op touw. Denk aan straattheater, circus, humoristische sketches en duizelingwekkende installaties.

FR - Voenk, c’est du spectacle, de l’acrobatie, de l’humour et des animations. Tous ces ingrédients sont mêlés pour faire de cette journée une expérience fantastique. Cette année, le festival aura lieu le dimanche 27 mai. Lieu de rendez-vous : la place Cardinal Mercier.

Meer info op website >

Supervliegsupermouche - 9 & 10 juni in Vorst

Laat je verwonderen door de 50 zinnenprikkelende activiteiten, met acrobatie, parktheater, muziek, magische locatiekunst en een speciale ontdekkingsplek voor de allerkleinsten. Kom en voel de zomer in het Park van Vorst, één van de mooiste groene plekjes in de hoofdstad, waar gezelligheid troef is en samenleven een feest. De toegang is gratis, alles vindt plaats in openlucht, het grootste deel van de programmatie is woordloos of tweetalig en er is een megasupergezellige zomerbar!

FR - Laissez-vous émerveiller par 40 spectacles et ateliers qui vous chatouillent les sens : acrobatie, théâtre, musique, installations magiques in situ, un coin sensoriel pour les plus petits et plusieurs bars d'été. Les bénévoles et les habitants vous accueillent pour cette fête de début d’été dans l’un des plus beaux écrins de verdure de Bruxelles : le parc de Forest, un espace où chacun trouve sa place et où vivre ensemble est une fête !

Meer info op website >

Visueel Festival Visuel - 16 juni in Sint-Agatha-Berchem

Elk jaar worden de inwoners en omwonenden uit de gemeente Sint-Agatha-Berchem uitgenodigd op een gratis straattheaterfestival in een groen kader, georganiseerd door het Nederlandstalige gemeenschapscentrum De kroon en het Franstalig cultureel centrum Archipel 19.

FR - Tous les ans, le Kroon (Gemeenschapscentrum) et Archipel 19 (Centre culturel) donnent rendez-vous aux habitants de Berchem-Sainte-Agathe et ses alentours pour un festival d’arts de rue, cirque et danse gratuit au cœur de la commune, dans un écrin de verdure.

Meer info op website >

Ô'De Molenbeek - 17 juni in Molenbeek

Ook dit jaar slaan De Vaartkapoen en Cultuur in Molenbeek de handen in elkaar voor de 11e editie van Ô'de Molenbeek.

Meer info volgt.

Plazey - 22 tot 24 juni in Koekelberg

Op 22, 23 en 24 juni vieren we samen het begin van de zomer. In een park dat zich niet aan gemeentegrenzen houdt, neemt lokaal talent ons podium over. Et oui, ils sont chauds! Daarnaast nodigen we ook bekende(re) muzikanten uit, daarin bijgestaan door een groep vrijwilligers. Hindi Zahra, 47Soul, Badi, en Ghalia Benali zijn maar enkele van de namen. Een weekend lang feest, in het Brussel van vandaag. Daarna kan je tot september terecht in het Elisabethpark voor de Zomer van Eliza.

Meer info op website en Facebook >

Zomer op de koer - vanaf 23 juni in Anderlecht

Goed nieuws: Zomer op de Koer krijgt dit jaar een tweede editie. Deze zomer trakteren de Nederlandstalige Cultuurdienst en gemeenschapscentrum De Rinck je opnieuw 10 weken lang op zomers plezier! We beginnen eraan met een feestelijke opening op zaterdag 23 juni. Op zaterdag 23 juni trappen we de zomer op gang met een groot feest. Verwacht je aan bezwerende concerten van Sweet Billie, La clinik du Dr. poembak en yôkaï, een tweedehands boekenmarkt, toffe animaties, lekkere eetkraampjes, een brocante, … Op dat moment is er ook de eindejaarstentoonstelling van de Academie Beeldende Kunsten, wat zeker de moeite waard is, al is het maar om de gebouwen rond en onder de koer te ontdekken. Na dit spetterende feest opent de Koer van eind juni tot eind augustus, iedere vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 15u tot 23u.

FR - Un havre de paix au coeur du centre d’Anderlecht. Cet été la cour de l’Académie des Beaux Arts devient de nouveau un espace de rencontre. Nous offrons non seulement un programme gratuit de films, de concerts, d’expos et d’ateliers créatifs pour tout age, mais nous accueillons aussi une masse de gens et d’associations qui donneront forme à la cour à leur façon. Pas de contraintes, tout est permis! Vous pouvez aussi simplement venir profiter de notre
terrasse. Bienvenue à Anderlecht cet été! Une organisation du service de la Culture néerlandophone d’Anderlecht et du centre communautaire De Rinck.

Meer info op Facebook >

Ride x Rap - 27 juni in Sint-Pieters-Woluwe

Op woensdag 27 juni trapt het RideXRap festival, Een skate- en rapfestival voor en door jongeren, voor de tweede keer de festivalzomer af. Dit jeugdige festival slaat zijn tenten opnieuw op in het Woluwepark. Kom gratis genieten van de muziek, ontdek er jong raptalent, bewonder de kunstjes van de skaters en beleef kortom een sfeervolle namiddag.|

Meer info op Facebook >

Fotogalerij: 
zomer in de lucht