Voor anderstaligen

Taalicoon niveau Nederlands

Nederlands leren
Wil je Nederlands leren in Brussel? Ga naar het Huis van het Nederlands Brussel voor meer informatie of om je in te schrijven. Het Huis van het Nederlands zoekt samen met jou een cursus. Dat gebeurt op basis van je niveau, je woonplaats, je werkplaats en je vrije tijd. Ook als je Nederlandse les wil volgen in een gemeenschapscentrum, moet je voor je inschrijving naar het Huis van het Nederlands.

Nederlands oefenen
Wil je graag je Nederlands oefenen? Dat kan ook bij de gemeenschapscentra. Veel gemeenschapscentra werken daarvoor al een aantal jaren samen met het Huis van het Nederlands Brussel.

Schrijf je in voor een creatieve of sportieve workshop, ga naar één van de evenementen of feesten, of neem deel aan andere activiteiten.

Bij sommige activiteiten in brochures en op websites van de gemeenschapscentra staan 1, 2, 3 of 4 taaliconen. Eén taalicoon betekent dat je met een basis Nederlands al gemakkelijk kan volgen. Voor activiteiten waar vier taaliconen bijstaan, heb je best al een hoger niveau Nederlands.

Volg je een cursus Nederlands in een Brussels CVO of bij CBE Brusselleer? Vraag dan informatie over Bijt in Brussel aan je leerkracht Nederlands. Op de Bijt in Brussel Dagen kan je kennismaken met een gemeenschapscentrum en deelnemen aan een creatieve, culturele of sportieve workshop.
 

Dertien gemeenschapscentra werken samen met Bru-taal, het Brussels netwerk voor Nederlandse taalstimulering. De centra spelen hiermee in op de behoefte van anderstaligen om Nederlands te oefenen. Je kan in de gemeenschapscentra terecht voor Babbelut – conversatietafels, conversatiegroepen, Babbel & zingen – Biebabbelied (Gemeenschapscentrum Ten Noey), Babbel & koken (Gemeenschapscentrum Elzenhof) en een cultuurgroep Nederlands (Gemeenschapscentrum De Rinck).

http://www.bru-taal.be/bru-taal/index.php/activiteit

Fotogalerij: 
© zap