Kinderen/Jongeren

Brusselbazaar.be

Brusselbazaar.be is dé site voor kinderen en jongeren in Brussel, met een extraatje voor ouders en jeugdwerkers.
Je kan er de laatste nieuwtjes ontdekken en proeven van het vrijetijdsaanbod voor de jeugd in de stad: sport, spel, muziek, …

Heb je specifieke vragen? Ga dan eens snuisteren in de thematische dossiers. Je krijgt er informatie over alles wat te maken heeft met jeugd in Brussel: vorming, subsidieaanvragen, studentenjobs, …

En natuurlijk is er ook ruimte voor inspraak. Hoe kan jij mee het jeugdbeleid in Brussel bepalen? Op Brusselbazaar.be lees je meer over de werking van de jeugdraad. Of ga gewoon eens langs op hun volgende bijeenkomst!

 

Vakantie & vrije tijd

Zomerstage: Radio
13.8.2018 - 17.8.2018
Floor en Judith nemen jullie mee op een avontuurlijke radio-tocht in Brussel en laten jullie kennismaken met alle aspecten van het radio-maken.
Speelweek: Opa Jan maakt zijn huis schoon
13.8.2018 - 17.8.2018
Maak samen met Opa Jan zijn huis schoon tijdens deze speelweek voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Naar een verhaal van Marius van Dokkum.

Families

Living en Ville: Playerdeplay
21.8.2018
Zet de televisie uit, laat tablets en laptops aan de kant en kom spelen en je amuseren. We palmen het plein in met buitenspelletjes en knutselen.
Buggybabbel
31.1.2018 - 29.8.2018
In het Buggycafé ontmoet je andere mama’s, papa’s, oma’s of opa’s. Samen geniet je van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen spelen. Het Buggycafé organiseert ook activiteiten waaraan je gratis kan deelnemen: babymassage, snoezelen, Ook als je weinig of geen Nederlands spreekt ben je welkom! Een gastvrouw ontvangt je en helpt met het Nederlands voor wie dat wil.

onderwijsinbrussel.be

Op zoek naar een Nederlandstalige school of opleiding in Brussel? Of heb je een vraag over onderwijs in Brussel? Dan kan je terecht op de www.onderwijsinbrussel.be. De site geeft informatie over het uitgebreide Nederlandstalige onderwijs- en vormingsaanbod in Brussel:

  • ruim 120 basisscholen voor kinderen van twee jaar en een half tot 12 jaar
  • meer dan 30 secundaire scholen voor jongeren van 12 tot 18 jaar
  • hoger onderwijs voor studenten vanaf 18 jaar
  • scholen voor deeltijds kunstonderwijs (voor kinderen én volwassenen)
  • opleidingen in de centra voor volwassenenonderwijs
  • opleidings- en tewerkstellingsinitiatieven