In je buurt

De gemeenschapscentra ondersteunen een brede en verrassende waaier aan gemeenschapsvormende activiteiten. Een kookwedstrijd voor het wijkcomité, een begeleide wandeling door de wijk, of een ontbijt door en voor de buren. De Linde (Haren) en Heembeek-Mutsaard (Neder-over-Heembeek) organiseren jaarlijks een dorpsfeest, Essegem (Jette) kleurt de stoep in je straat, en De Pianofabriek gaat actief op zoek naar burgerinitiatieven in Sint-Gillis. Ken jij het gemeenschapscentrum in jouw gemeente? En weet je waarvoor je er terecht kan?

Als je zelf een straatfeest wil organiseren, kan het plaatselijke gemeenschapscentrum misschien een handje helpen. Zin om zelf een buurt- of straatfeest te organiseren?

De gemeenschapscentra volgen ook de lokale wijkcontracten op. Die worden afgesloten tussen gewest, gemeente en de bewoners om een bepaalde wijk te herwaarderen.

Benieuwd naar wat jouw gemeenschapscentrum zoal doet in de wijken? Neem een kijkje op de website of neem contact op het gemeenschapscentrum.

Fotogalerij: 
Muzikanten op de Dolle dorpsdagen in GC Nekkersdal
Clown en kinderen op de Dolle dorpsdagen in GC Nekkersdal
Senioren op de Dolle dorpsdagen in GC Nekkersdal
BBQ op de Dolle dorpsdagen in GC Nekkersdal