Families

Families

Je kan in de 22 gemeenschapscentra terecht voor een kwalitatief en op jongerenmaat gesneden cultureel aanbod. De projecten zijn doorgaans zeer laagdrempelig, en de nabijheid van het centrum en de educatieve omkadering maken het aanbod extra aantrekkelijk.

Ten Weyngaert programmeert jeugdtheater zonder woorden onder de noemer ‘7 xZondag’. En ook De Zeyp, Nekkersdal, Op-Weule, Essegem, Elzenhof, De Kriekelaar, De Linde en Everna bieden theater aan voor kinderen en jongeren.

Heel wat centra organiseren jaarlijks een of meerdere familiedagen met jeugdtheater, circus, film, dans, comedy, literatuur en workshops al dan niet rond een speciale gebeurtenis zoals Sinterklaas. En ten slotte is er een uitgebreid familie-aanbod op diverse jaarlijkse festivals of evenementen zoals Visueel festival Visuel (Sint-Agatha-Berchem), Plazey (Koekelberg), Ô’de Molenbeek (Molenbeek), Brosella (Laken) en Filem’on (Evere en Vorst).

Buggybabbel
31.1.2018 - 29.8.2018
In het Buggycafé ontmoet je andere mama’s, papa’s, oma’s of opa’s. Samen geniet je van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen spelen. Het Buggycafé organiseert ook activiteiten waaraan je gratis kan deelnemen: babymassage, snoezelen, Ook als je weinig of geen Nederlands spreekt ben je welkom! Een gastvrouw ontvangt je en helpt met het Nederlands voor wie dat wil.
Stappen op zondag
4.3.2018 - 3.6.2018
Vanaf maart starten onze wandelingen weer. Elke eerste zondag van de maand. Alle wandelingen beginnen aan Herrmann-Debroux en zijn tussen 10 km en 15 km lang. Onderweg picknicken we - indien mogelijk - binnen. Op het einde rusten we uit.
Familievoorstelling : De drakentemmer
22.4.2018
Op een eiland kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuur- draak. Een dapper jongetje gaat op zoek waarom de draak dit heeft gedaan. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen?
Enter Haren: Gazet van Haren
26.4.2018 - 29.4.2018
De gazet van Haren is een krant met tekeningen, korte strips, illustraties en getekende reportages van Axel Claes. Aan de basis liggen verhalen, statements en bekommernissen van bewoners over hun veranderende leefomgeving in het algemeen en over de bouw van de nieuwe mega-gevangenis in het bijzonder.
Enter Haren: Cyborgs' Quest
26.4.2018
Drie cyborgs ontsnappen uit een laboratorium en stappen in de complexe wereld, waar het organische en mechanische gemend worden. In deze hiphopvoorstelling wordt het symbolische gevecht tussen mens en technologie in vraag gesteld.
Enter Haren: Shiraz work in progress
26.4.2018 - 27.4.2018
Een artistiek onderzoek naar de processen van verlangen en weerstand in underground bewegingen. Shiraz onderzoekt het alledaagse leven van mensen die zin proberen te geven aan het cultureel geweld dat zich voortdurend reproduceert in ieder van ons.
Lokale Helden: Taxus Brown
27.4.2018
Taxus Brown? Die vraag stellen is ze beantwoorden. Ze weten van welk hout ... pijlen. Wat dat nu ook weer was van de beer en zijn vel kom je te weten tijdens een wervelend spektakel, evenwel zonder vuur en lasers want dat zouden zo veel prikkels zijn dat... Een lokale band met een zware hoek af.
27.4.2018
De Villa van Kontakt vult zich voor één avond met rap! In drie verschillende kamers kan je verschillende stijlen zien, nieuwe namen ontdekken, lokale helden van dichtbij zien of jezelf op de kaart zetten. We brengen de rapscene van Woluwe samen.
Salut Sonart
27.4.2018
Een laatste terugblik op het rijke verleden van de wereldvermaarde Sonart Studio's ! Met en door de originele" Sonariens" ! Een waardig afscheid voor een groot gebouw.
28.4.2018
De Vogelzangwijk zoals ze soms is, misschien was of zou kunnnen zijn. Voor het project 'Denkbeeldige Wijken' gaat BNA-BBOT (Bruxelles Nous Appartient-Brussel Behoort Ons Toe) op zoek naar vergeten of fictieve objecten, plaatsen, gebeurtenissen die aan een wijk een nieuw gezicht kunnen geven. 'Denkbeeldige Wijken nr.3' wil samen met bewoners/passanten de Vogelzangwijk in Sint-Pieters-Woluwe in kaar

Pages