Families

Families

Je kan in de 22 gemeenschapscentra terecht voor een kwalitatief en op jongerenmaat gesneden cultureel aanbod. De projecten zijn doorgaans zeer laagdrempelig, en de nabijheid van het centrum en de educatieve omkadering maken het aanbod extra aantrekkelijk.

Ten Weyngaert programmeert jeugdtheater zonder woorden onder de noemer ‘7 xZondag’. En ook De Zeyp, Nekkersdal, Op-Weule, Essegem, Elzenhof, De Kriekelaar, De Linde en Everna bieden theater aan voor kinderen en jongeren.

Heel wat centra organiseren jaarlijks een of meerdere familiedagen met jeugdtheater, circus, film, dans, comedy, literatuur en workshops al dan niet rond een speciale gebeurtenis zoals Sinterklaas. En ten slotte is er een uitgebreid familie-aanbod op diverse jaarlijkse festivals of evenementen zoals Visueel festival Visuel (Sint-Agatha-Berchem), Plazey (Koekelberg), Ô’de Molenbeek (Molenbeek), Brosella (Laken) en Filem’on (Evere en Vorst).

Buggybabbel
31.1.2018 - 29.8.2018
In het Buggycafé ontmoet je andere mama’s, papa’s, oma’s of opa’s. Samen geniet je van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen spelen. Het Buggycafé organiseert ook activiteiten waaraan je gratis kan deelnemen: babymassage, snoezelen, Ook als je weinig of geen Nederlands spreekt ben je welkom! Een gastvrouw ontvangt je en helpt met het Nederlands voor wie dat wil.
Stappen op zondag 2018
4.3.2018 - 2.12.2018
Vanaf maart starten onze wandelingen weer. Elke eerste zondag van de maand. Alle wandelingen beginnen aan Herrmann-Debroux en zijn tussen 10 km en 15 km lang. Onderweg picknicken we - indien mogelijk - binnen. Op het einde rusten we uit.
Living en Ville: Playerdeplay
21.8.2018
Zet de televisie uit, laat tablets en laptops aan de kant en kom spelen en je amuseren. We palmen het plein in met buitenspelletjes en knutselen.
Bouwen aan de Zomer van Sint-Joost (Square Delhaye)
25.8.2018 - 2.9.2018
Bouwen aan de zomer van Sint-Joost Op twee plaatsen in Sint-Joost richten we een open bouwatelier in. 9 dagen helemaal in het begin van de vakantie op één plaats. 9 dagen helemaal op het einde op een andere plaats.
Kaftkaft
5.9.2018
Kaftkaft is een leuke namiddag voor kinderen van 6 tot 12 jaar in het begin van het schooljaar (woensdag 5 september van 13u30 tot 18u30). Tijdens die namiddag kan je samen met je ouders, met vrienden of alleen je nieuwe boeken en schriften komen kaften in Bib Joske.
Nazomers concert Leán Trio
7.9.2018
Dit concert vindt plaats in de tentoonstelling: Leve de vakantie! Leán Trio brengt de perfecte soundtrack bij vakantieherinneringen. Er is zon hoorbaar, melancholie en vreugde. Leán Trio is Silke Clarysse (gitaar), Otto Kint (bas) en Gielis Cautaers (handpercussie).
Zomerexpo: Leve de vakantie! F***Facebook!
7.9.2018
Heerlijk geconnecteerd met elkaar, kiekje hier kiekje daar. Shared liked tagged tot en met Maar # godmiljaar Veel leuker is het toch om je vakantie In het echt aan mekaar te laten zien, horen, ruiken, voelen?
Nazomerse Expo: Leve de vakantie! F*** Facebook!
7.9.2018
Heerlijk geconnecteerd met elkaar, kiekje hier kiekje daar. Shared liked tagged tot en met Maar # godmiljaar Veel leuker is het toch om je vakantie In het echt aan mekaar te laten zien, horen, ruiken, voelen?
Brussels Poetry Fest
8.9.2018
Brussels Poetry Fest is een niche festival, volledig gewijd aan de hedendaagse avant-garde, dat de dialoog aangaat met dmainstream.
Singa BlaBla
13.9.2018 - 27.6.2019
Wil je mensen ontmoeten? Kom dan naar Singa Blabla. Je deelt hobby's en interesses, je legt contacten en je bouwt een netwerk uit. Je ontdekt de Belgische socio-culturele gewoontes. Hoe werkt het? Eerst is er een introductie, daarna conversatietafels en ten slotte kan je je inschrijven en krijg je een buddy met dezelfde interesses.

Pages