Families

Families

Je kan in de 22 gemeenschapscentra terecht voor een kwalitatief en op jongerenmaat gesneden cultureel aanbod. De projecten zijn doorgaans zeer laagdrempelig, en de nabijheid van het centrum en de educatieve omkadering maken het aanbod extra aantrekkelijk.

Ten Weyngaert programmeert jeugdtheater zonder woorden onder de noemer ‘7 xZondag’. En ook De Zeyp, Nekkersdal, Op-Weule, Essegem, Elzenhof, De Kriekelaar, De Linde en Everna bieden theater aan voor kinderen en jongeren.

Heel wat centra organiseren jaarlijks een of meerdere familiedagen met jeugdtheater, circus, film, dans, comedy, literatuur en workshops al dan niet rond een speciale gebeurtenis zoals Sinterklaas. En ten slotte is er een uitgebreid familie-aanbod op diverse jaarlijkse festivals of evenementen zoals Visueel festival Visuel (Sint-Agatha-Berchem), Plazey (Koekelberg), Ô’de Molenbeek (Molenbeek), Brosella (Laken) en Filem’on (Evere en Vorst).

Buggycafé Koekelberg
31.1.2018 - 29.8.2018
In het Buggycafé ontmoet je andere mama’s, papa’s, oma’s of opa’s. Samen geniet je van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen spelen. Het Buggycafé organiseert ook activiteiten waaraan je gratis kan deelnemen: babymassage, snoezelen, Ook als je weinig of geen Nederlands spreekt ben je welkom! Een gastvrouw ontvangt je en helpt met het Nederlands voor wie dat wil.
Ontbijtfilm: Haas en Hert en andere verhaaltjes
25.2.2018
6 korte verhaaltjes van Haas en Hert, twee dikke vrienden. Ze amuseren zich reuze met z'n tweetjes maar op een dag beseft Hert dat er een andere wereld bestaat. Hij wordt heel nieuwsgierig en gaat een kijkje nemen.
Pacific. Het project. Boekpresentatie
25.2.2018
Ten Noey verbleef een jaar lang in de Pacifictoren en dat in de persoon van kunstenaars/vormgevers/curieuzeneuzen Vincen Beeckman en Danja Cauwbergs. Ze registreerden het leven van en tussen de Pacificbewoners en noteerden en verbeeldden dat in woord en beeld. Al die indrukken én documenten die door vele bewoners ter beschikking zijn gesteld zijn nu gebundeld in een boek. Dat wordt gepresenteerd t
FilmloKET: ZOOks
25.2.2018
In een wereld waar de natuur taboe is, zijn planten vies, vlinders gevaarlijk en het woud strikt verboden terrein.
Familietheater GRRRAZzz (4+)
25.2.2018
Een dansvoorstelling van Birgit Kersbergen & Lotte Pinoy. Familieontbijt van 9u tot 10u30, vooraf aan de voorstelling. Tijdens de voorstelling wordt ook een kinderfilm vertoond voor de oudere broers en zussen.
filmloKET 'Gruwelijke rijmen' 6+
28.2.2018
Elke laatste woensdag van de maand toveren we onze zaal om tot cinema Dekroon, kids special!
De verfilming van Roald Dahls Gruwelijke Rijmen’ brengt een hele parade sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus
verhaal voor alle leeftijden. Even hilarisch als poëtisch, vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen.
Verbluffend mooi geanimeerd door de makers van o.a. De Gruffalo en M
Concert
4.3.2018
Dit unieke concert biedt A l’aise Blaise (Op ’t Gemak) de gelegenheid om zijn nieuwe CD "La Grande Répétition" te presenteren en om samen met het publiek een videoclip te maken voor het nummer "The Joy". De opnames zullen uit twee delen bestaan. Eerst een directe live-opname tijdens het concert en daarna, na het concert, kunnen allen die het willen hun eigen versie filmen met de muzikanten voor de
Stappen op zondag
4.3.2018 - 3.6.2018
Vanaf maart starten onze wandelingen weer. Elke eerste zondag van de maand. Alle wandelingen beginnen aan Herrmann-Debroux en zijn tussen 10 km en 15 km lang. Onderweg picknicken we - indien mogelijk - binnen. Op het einde rusten we uit.
Kids Concert: Le Jouet Musical
10.3.2018
Instrumenten uit allerlei materialen en allerlei kleuren. Instrumenten van op zolder of uit de winkel. Xylofonen, belletjes, trompetten en gitaren. We brengen ze allemaal samen en genieten met onze ogen en oren.
filmloKET: De Raket
14.3.2018
De achtjarige Pottan komt onbedoeld bij een afvalverwerkingsbedrijf terecht, waar ze achter een hoge omheining iets geheimzinnigs in elkaar aan het knutselen zijn.

Pages